Predstavitev NK Hrastnik

18. 09. 2014

Aktualno

Društvo dela že nekaj let samo z otroki. Trenutno imamo okrog 60 do 70 otrok, ki redno trenirajo.

V času sanacije nogometnega igrišča smo izgubili precej otrok, saj smo trenirali na asfaltu, na Kalu, v Radečah tam igrali tudi tekme, prav tako v Laškem. Tudi na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so nam pomagali v tem času. Sedaj, ko letošnje leto spet lahko uporabljamo naše igrišče, pa se otroci počasi vračajo.

 

Imamo pet selekcij:

  • mlajše cicibane (U -8), ti ne tekmujejo v ligi
  • starejše cicibane (U-10) in mlajše dečke (U-12), ki tekmujejo v 2. ligi MNZ Celje
  • starejše dečke (U-14), ki tekmujejo v 1. ligi MNZ Celje
  • kadete (U16), ki prav tako tekmujejo v enotni kadetski ligi MNZ Celje.


Se pa nam v zadnjem času ponujajo bivši igralci kot mladinci in člani, vendar se bojimo, da bi bil to prevelik finančni zalogaj za naš klub.

Leta 2004 smo praznovali 80.- letnico, imeli takrat velike želje za prihodnost, vendar se je s sanacijo igrišča vse obrnilo proti nam. Res, da imamo sedaj obnovljeno igralno površino na igrišču, toda v teh dveh letih je šel klub strmo navzdol. Če trenutno število igralcev narašča, pa je žal nasprotno s trenerji, ki nam jih kronično primanjkuje. Prav tako so problem naši klubski prostori, ki z eno kopalnico in dvema garderobama ne nudijo več niti osnovnih pogojev. Glede financ pa nima smisla izgubljati besed. Toda mi se ne predamo, še naprej bomo delali z otroki in za vsakega, ki ga bomo ''odtegnili'' ulici, bomo veseli.