Klub v preteklih letih

Leta 2014 je minilo 90 let, odkar se je oktobra 1924 v Hrastniku ustanovil prvi nogometni klub ŠK Edinost. To leto tako štejemo za uradni rojstni dan NK Hrastnik. Igrišče, kjer so se prvi nogometni zanesenjaki v Hrastniku podili za žogo, je stalo blizu današnje glasbene šole. Od takrat je minilo lepo število let, kar nekaj poskusov ustanovitve več različnih lokalnih klubov, združitve teh klubov, morda najpomembnejša prelomnica pa je bila gradnja nogometnega igrišča leta 1954 na Logu, kjer se nogomet igra še danes.

Zelo malo je klubov, ki se lahko ponašajo z 90-letno tradicijo. Zgodovino kluba so ustvarjali ljudje, ki so razvoju hrastniškega nogometa namenjali svoj čas, znanje, predvsem veliko dobre volje, včasih pa tudi sredstva.

 

Danes se v klubu daje prednost delu z mladimi. Prioriteta našega poslanstva so torej mladi nogometaši, ki v svojih rangih tekmovanja dosegajo različne športne uspehe – od odličnih do zadovoljivih. Toda danes doseganje športnih rezultatov ni v ospredju. V ospredju je ohranjati ljubezen do igre, razvijati športna prijateljstva ter videti vedno zadovoljne obraze mladih športnikov, kako puščajo srce na igrišču. Naši osnovni cilji zajemajo igranje vseh igralcev ne glede na njihovo kvaliteto in niso rezultatsko usmerjeni.

 

 • Od 9. do 12.1.2014 so se igralci selekcij U-15, U-13 in U-11 udeležili turnirja ŠAMPION JUNIOR KUP 2014 v Sarajevu.

 

 

 • V letu 2014 smo se prav tako vključili v projekt NZS Rad igram nogomet in ga tudi organizirali v naši športni dvorani.

 

 

 • V mesecu februarju 2014 smo organizirali prvi Hrastkov turnir za najmlajše selekcije, ki je bil namenjen igralcem letnikov 2007 in mlajšim.

 

 

 • V mesecu juniju 2014 smo ob 90. obletnici obstoja organizirali dvodnevno prireditev NOGOMETNI DNEVI OB 90. OBLETNICI NOGOMETNEGA KLUBA HRASTNIK. galerija 

 

PROGRAM PRIREDITVE:

- sobota, 14.6.

nogometna tekma za selekcijo U-15, nogometni turnir za selekcijo U-9, nogometni turnir za selekcijo U-13, nogometna tekma ljubiteljev nogometa, animacijski program za otroke

- nedelja, 15.6.

nogometni turnir za selekcijo U-11, animacijski program za otroke, svečana slovesnost in pogostitev ob zaključku sezone

 

Prireditev je bila lepo obiskana, pri organizaciji in izvedbi je sodelovalo 45 izvajalcev programa, 40 članov društva, obiskalo pa jo je približno 800 obiskovalcev.

 

 

 • V zimskem obdobju smo skupaj z Medobčinsko zvezo Celje v naši športni dvorani organizirali tudi zimsko ligo MNZ Celje za selekcijo U-13.

 

  

 • Skozi celo nogometno sezono smo izvajali tudi nogometno šolo, kamor se lahko vpišejo otroci od petega leta dalje. S tem želimo številčnost igralcev v klubu nadgraditi tudi z mlajšimi selekcijami.

 

 

 • V letu 2014 je bil obstoj društva zaznamovan tudi s poskusom izboljšanja ustreznih prostorskih možnosti za delovanje. Že v letu 2013 so stekle aktivnosti za posodobitev prostorov, zaključili pa smo jih v juniju 2014 in s tem zagotovili opravljanje kvalitetnih treningov tudi na strokovnem področju.

 

 

 • V mesecu decembru 2014 smo organizirali že drugi Hrastkov turnir za najmlajše selekcije, ki je bil namenjen igralcem letnikov 2007 in mlajšim.

 

 

 • V mesecu januarju 2015 smo v športni dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku organizirali prvi dvoranski turnir Nogometnega kluba Hrastnik za selekcijo U-15.

 

 

 • Selekcija U-13 je v sezoni 2014/2015 dosegla velik uspeh. S štirinajstimi zmagami, enim neodločenim rezultatom in samo tremi porazi so se uvrstili v najmočnejšo ligo MNZ Celja v njihovi starostni skupini, 1. ligo mlajši dečki. 

 

 

 • Junija 2015 smo z organizacijo 1. turnirja Viktorja Maurerja - Acota počastili spomin na človeka, ki je s svojim delom veliko prispeval k razvoju nogometa v Hrastniku. Zaradi izredno slabih vremenskih razmer je bil turnir prekinjen. Nadaljevanje turnirja smo uspešno speljali do konca v mesecu avgustu.

 

 

 • V začetku sezone 2015/2016, od 03.09. do 06.09.2015, so se igralci NK Hrastnik, selekcij U-13 in U-15 udeležili priprav na otoku Krk (Hrvaška). Več o tem na PRIPRAVE KRK 2015.

 

 

 • Novembra 2015 smo v Nogometnem klub Hrastnik, uredili novo pridobitev, umetno travo, katero smo, s pomočjo prostovoljcev položili na zunanjem igrišču za košarko in rokomet, s čimer so se izboljšali pogoji za proces dela naših mladih nogometašev.

 

 

 • V mesecu decembru 2015 smo organizirali tretji Hrastkov turnir za najmlajše selekcije, ki je bil namenjen igralcem letnikov 2007 in mlajšim.

 

 

 • V zimskem obdobju sezone 2015/2016 smo skupaj z Medobčinsko zvezo Celje v naši športni dvorani ponovno organizirali tudi zimsko ligo MNZ Celje za selekcijo U-13.

 

 

 • Januarja 2016 smo organizirali že drugi dvoranski turnir Nogometnega kluba Hrastnik za selekcijo U-15 v športni dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku.

 

 

 • Kot že leto prej je tudi v letu 2016 Nogometni klub Hrastnik organiziral rekreacijo za veterane (nogomet) vsak četrtek ob 18:30 uri na nogometnem igrišču na Logu.

 

 

 • V mesecu juniju 2016 smo na nogometnem igrišču na Logu organizirali 2. turnirja Viktorja Maurerja – Acota za igralce selekcij U-13 (letniki 2003 in mlajši). Igralci domače ekipe so dosegli odlično 3. mesto.